UIAA Ice Climbing World Championship & Cup
Busteni, Romania - 4-6 Februarie 2011Women Lead
Qualification
Men Lead
Qualification
Women Lead
Semifinal
Men Lead
Semifinal
Women Lead
Final
Men Lead
Final


      Sambata, 5 Februarie 2011

      Zi dedicata calificarilor in proba de dificultate din cadrul campionatului mondial si competitiei de viteza din cadrul cupei mondiale.
      Spre deosebire de anii trecuti, datorita numarului mare de competitori inscrisi pentru proba de dificultate, calificarile au avut loc simultan (baieti si fete). S-au inscris 48 de sportivi si 22 de sportive. Romania a fost reprezentata in aceasta proba de catre Ungureanu Lilian, locul 42 la finalul competitiei, si Ionita Ioana ce a terminat pe locul 18 aceasta proba.

      Cateva poze de la calificarile in proba de dificultate puteti vizualiza accesand link-urile de mai jos:

Women Lead Qualification

Men Lead Qualification

      Dupa terminarea calificarilor a urmat o pauza de vre-o ora pentru marcarea traseului ce urma sa fie strabatut de catre fete in semifinalele probei de dificultate. Daca in calificari doar doua sportive au atins TOP-ul - Angelika Rainer (5:12) si Liudmila Badalyan (5:57), in semifinale cesta a fost atins nu mai putin de sase ori - Shin Woon Seon (7:22), Jeong Woon Wha (7:16), Ana Gallyamova (7:04), Stephanie Maureau (6:47), Lucie Hrozova (6:09) si Angelika Rainer (5:27).

      Cateva poze din semifinala fetelor la proba de dificultate puteti vizualiza accesand link-ul de mai jos:

Women Lead Semifinal

      In finalul primei zile a fost programata proba de viteza. La aceasta proba s-au inscris 28 de baieti si 13 fete intre care s-au numarat si doua romance Ioana Ionita (locul 10 la finalul probei) si Cristina Pogacean (locul 6). Atat calificarile cat si cele doua finale au avut loc in aceiasi seara. Ca si anul trecut am ales sa nu urmaresc pana la capat aceste probe din cauza oboselii - aceasta etapa din cupa mondiala ar fi trebuit sa aiba rezervata o zi de sine statatoare in programul competitiei de la Busteni.
      Proba a fost dominata in totalitate de sportivii rusi, acestia luand toate cele trei medalii atat la baieti prin Pavel Batushev (bronz), Alexey Vagin (argint) si Pavel Gulyaev (aur), cat si la fete prin Nadezhda Gallyamova (bronz), Maria Tolokonina (argint) si Natalya Kulikova (aur).
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤


      Duminica, 6 Februarie 2011

      Zi dedicata finalelor in proba de dificultate din cadrul camionatului mondial.
      Ziua a doua a inceput cu semifinala baietilor pentru proba de dificultate, din cei 48 de inscrisi in competitie doar 18 ajungand in aceasta faza a concursului.

      Daca in calificari au fost patru sportivi care au atins TOP-ul (Patrik Aufdenblatten in 4:59, Tomilov Maxim si Marckus Blendler in 5:38 si Alexey Dengin in 6:00), in semifinale doar doi concurenti au repetat performanta si anume Tomilov Maxim in 6:46 si Marckus Blendler in 6:04.

      Cateva poze din semifinala probei de dificultate baieti puteti vizualiza accesand link-ul de mai jos:

Men Lead Semifinal

      Dupa amiaza a debutat cu finala feminina a probei de dificultate. In finala au participat noua concurente, primele trei locuri fiind ocupate in ordine inversa de Ana Gallyamova (RUS), Woon Seon Shin (KOR) si Angelika Rainer (ITA) care si in finala a reusit sa surclaseze fara probleme celalalte competitoare.

      Clasamentul final al probei il puteti vizualiza aici.

      Cateva poze din finala fetelor la proba de dificultate puteti vizualiza accesand link-ul de mai jos:

Women Lead Final

      Finalul zile a adus si ultima intrecere a weekend-ului - finala masculina a probei de dificultate. Din cei opt finalisti doar doi au reusit performanta de a atinge TOP-ul, acestia fiind Marckus Blendler (AUT) in 5:52 (argint)si Hee Yong Park (HOR) in 5:43 (aur).
      Daca primele doua pozitii au fost identice cu cele de anul trecut din etapa de la Busteni, pe locul al treilea anul acesta s-a clasat Yevgen Kryvosheytsev (UKR).

      Clasamentul final al probei il puteti vizualiza aici.

      Cateva poze din finala baietilor puteti vizualiza accesand link-ul de mai jos:

Men Lead Final
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Pentru rezultatele finale ale probei de viteza puteti accesa urmatoarele link-uri:

Woomen Speed - Full list                                              Men Speed - Full list
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Pantru alte informatii puteti accesa urmatoarele link-uri:

Ice Climbing World Cup Busteni

International Mountaineering and Climbing Federation

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤